Випуски журналу

Жіноча збірна України з футзалу з великим рахунком поступилася Італії у повторному спарингу

Опубліковано: 2024-03-20 17:42:44

Жіноча збірна України з футзалу з розгромним рахунком програла Італії у повторному спарингу – 0:6.

Другий за два дні контрольний поєдинок відбувся в італійському місті Таранто. Нагадаємо, перша зустріч пройшла за рівної боротьби і завершилася перемогою господарок з рахунком 4:2.

Цього разу перевага команди Італії була помітнішою. Скуадра Адзурра вистрілила дуплетами: спочатку в середині першого тайму, а потім незадовго до перерви. Дублем відзначилася Сара Бутіма. Сумарно на рахунку захисниці – п’ять голів у двох спарингах проти синьо-жовтих.

У другому таймі гра продовжилася з перевагою італійської команди. Українки також намагалися атакувати у відповідь, завдавали ударів у площину, проте успішнішими були їхні суперниці, які зуміли відзначитися ще двічі.

Спаринги зі збірною Італії для команди Олега Шайтанова стали частиною підготовки до кваліфікації ЧС-2025.

У наступному році відбудеться перший в історії жіночий ЧС з футзалу. Загалом у турнірі візьмуть участь 16 команд, Європі відведено 4 квоти.

Європейська кваліфікація пройде з квітня 2024-го до квітня 2025-го. Відбір пройде в два раунди, кожен з яких буде міні-турніром на одному майданчику. В основному раунді 24 команди (в т.ч. збірна України) буде розподілено за шістьма квартетами. Переможці груп та (у разі потреби) найкраща команда серед інших місць вийдуть до елітного раунду.







Flag Counter