Випуски журналу

Підручний: Мені прикро за командний результат, адже багато так і не вдалося нашій команді

Опубліковано: 2024-03-18 18:35:13

Лідер чоловічої біатлонної збірної України Дмитро Підручний підбив підсумки сезону 2023/24 і заключний старт сезону – спринт у гонці переслідування в Кенморі.

“На жаль, я не зміг закінчити цю гонку, прикро, що так сталося з певних причин. Вже на другому колі я зрозумів, що не зможу закінчити гонку, але була ще надія, що добіжу. Та після другої стрільби зрозумів, що мушу закінчити виступ. Не хочу шукати виправдання, адже для спортсмена не закінчити гонку – це найгірше, що може бути. Ти підводиш і вболівальників, і команду, і сам себе. А тим більше тоді, коли маєш таку гарну стартову позицію. Дуже прикро, що так сталося, на жаль, що є, то є”.

“Підбивати підсумки можна вже починати, але зараз вирують емоції у кожного спортсмена, і треба вчитися чекати і помаленьку це робити, щоб розуміти, що було не так. Звичайно, є певне незадоволення, та є і об’єктивні причини”.

“Чесно кажучи, я думав, що взагалі не зможу провести цей сезон. Але те, що я пробігав майже весь сезон, за виключенням кількох пропусків, взагалі для мене непогано, враховуючи травму, яка у мене була та пропуск двох місяців підготовки у такий важливий передсезонний час. Але завжди хочеться кращого, і те, що мені більш-менш рівно вдалося провести цей сезон – добре”.

“Так, сезон пройшов без ярких великих гонок, та були і виступи, які давали надію і позитивні емоції. Хоча б взяти останній спринт сезону, який подарував і мені, і вболівальникам багато приємних емоцій. А для мене це було ще й знаком того, що я недарма бігав цей сезон. Звичайно, були і інші гарні старти, цей спринт – тільки один з них. Мені прикро за командний результат, адже багато чого так і не вдалося нашій команді, і думаю, зараз прийде час для аналізу та якихось змін”.

Дмитро Підручний посів 33-е місце в індивідуальному заліку Малого кришталевого глобуса у гонках переслідування Кубка світу-2023/24 з біатлону. У Великому кришталевому глобусі Дмитро посів 38-у позицію. Обидва Кубки виборов норвежець Йоханнес Бьо.

Підручний через перелом руки пропустив старт сезону та ключовий етап підготовки. Українець також виступив на чемпіонаті світу, проте на першості у чеському Нове-Мєсто синьо-жовті не здобули жодної нагороди.







Flag Counter