Випуски журналу

CAS відхилив апеляцію олімпійського комітету росії про повернення членства до МОК

Опубліковано: 2024-02-23 17:53:27

Спортивний арбітражний суд (CAS) Лозанни відхилив апеляцію олімпійського комітету росії про повернення членства до Міжнародного олімпійського комітету.

У своїй ухвалі CAS зазначив, що рішення МОК залишається чинним, а сама процедура позбавлення членства пройшла в рамках правових актів. Обидві сторони мають право подати апеляцію на рішення CAS до Федерального суду Швейцарії протягом 30 днів.

Нагадаємо, у жовтні МОК офіційно призупинив діяльність ОКР за порушення Олімпійської хартії. Причиною стало включення до складу останньої олімпійських рад з окупованих територій України.

У листопаді МОК закликав відмовитися від «Всесвітніх Ігор Дружби», які росія запланувала на вересень 2024 року.

При цьому раніше президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах говорив про бажання МОК повернути спортсменів із росії та білорусі до міжнародних змагань «заради об’єднання всього світу на Олімпійських іграх». Німець назвав позицію України, яка виступала проти допуску всіх атлетів із країн-агресорів, «неконструктивною».

Ще у березні Виконком МОК рекомендував повернути російських та білоруських спортсменів до міжнародних змагань у нейтральному статусі.

Рано вранці 24 лютого росія здійснила ракетний обстріл та авіабомбардування більшості українських міст, а потім розпочала повномасштабне військове вторгнення. Війна росії проти України триває вже 730-й день







Flag Counter