Випуски журналу

Магучіх визнана найкращою спортсменкою України 2023 року

Опубліковано: 2023-12-25 15:06:21

Експертна комісія Національного олімпійського комітету України визнала стрибунку у висоту Ярославу Магучіх найкращою спортсменкою України 2023 року.

Нагадаємо, Магучіх у серпні здобула золоту медаль на чемпіонаті світу в Будапешті. Крім того, вона протягом 2023 року виграла три етапи (у марокканському Рабаті, китайському Сямені та бельгійському Брюсселі), а також Суперфінал Діамантової ліги.

У жовтні Ярослава увійшла до фінальної трійки в номінації найкращої легкоатлетки 2023 року за версією European Athletics, а також потрапила до числа претенденток на звання найкращої легкоатлетки року у світі.

Нещодавно Магучіх другий рік поспіль була визнана найкращою спортсменкою України за версією Асоціації спортивних журналістів України.

Особиста наставниця Ярослави Тетяна Степанова була названа найкращим тренером року, що минає, за версією НОК.

Нагороду найкращому юному спортсмену 2023 року в Україні отримає 18-річний плавець Олександр Желтяков, який на юніорському чемпіонаті світу-2023 з плавання в ізраїльській Нетаньї став володарем двох золотих та однієї срібної медалей, а також виконав олімпійський норматив на двох дистанціях та встановив новий рекорд України.

Особистий коуч спортсмена – Олександр Кулик – став найкращим тренером юного спортсмена 2023 року.

НОК України визнавав Магучіх найкращою спортсменкою країни у серпні цього року. Желтяков ставав лауреатом у своїй номінації за підсумками липня та вересня.







Flag Counter