Випуски журналу

Федерація тенісу України передала Фонду Еліни Світоліної управління жіночою збірною країни у Кубку Біллі Джин Кінг

Опубліковано: 2023-12-18 17:44:32

Федерація тенісу України (ФТУ) оголосила про передачу управління жіночою тенісною збірною України в Кубку Біллі Джин Кінг Фонду Еліни Світоліної.

Угода розрахована на чотири роки – з 2024 по 2027 рік. Формування стратегії та підготовка збірної тепер безпосередньо залежить від Фонду Світоліної.

“Сьогодні шість українських спортсменок входять до числа 100 найуспішніших тенісисток світу. І під керівництвом професійної команди Фонду національна збірна здатна продемонструвати високий результат у Кубку Біллі Джин Кінг. У нас є всі шанси на те, щоб привезти кубок світу в Україну” – заявила Світоліна.

12-13 квітня 2024 року відбудеться матчове протистояння між Україною та Румунією у рамках кваліфікації Кубка Біллі Джин Кінг. Синьо-жовті будуть господарями зустрічі.

Нагадаємо, у матчі плей-офф Кубка Біллі Джин Кінг, який пройшов у першій половині листопада, синьо-жовті обіграли Нідерланди. Наша національна команда приймала суперника у Вільнюсі – столиці Литви.

Україна третій рік поспіль намагається пробитися до фінальної частини Кубка Біллі Джин Кінг. У 2022 році наші тенісистки поступилися збірній США, а у 2023-му — національній команді Чехії.

В оновленому рейтингу Кубка Біллі Джин Кінг збірна України посідає 18-е місце.







Flag Counter