Випуски журналу

Український картингіст Олександр Бондарев заявив себе як один з лідерів категорії ОК

Опубліковано: 2023-11-28 17:25:12

У листопаді український 14-річний пілот Олександр Бондарев перейшов у дорослу категорію картингу та одразу зарекомендував себе як сильного та достойного суперника.

Нагадаємо, що також цього року гонщик здобув титул чемпіона Європи у юніорській серії та став учасником команди Prema Racing,  яка є найкращою командою молодших серій Формули. І головне — українця вперше в історії запросили до гоночної академії команди Формули-1 “Williams Racing”.

Також 2 грудня Олександра запрошено на щорічну церемонію нагородження FIA Karting Prize у Ніццу, в рамках якої будуть нагороджувати переможців і призерів світових чемпіонатів, що проводяться Міжнародною Автомобільною Федерацією (FIA). Бондарев отримає Кубок чемпіона Європи 2023.

Майже три роки Олександр виступав у картинговій категорії OK-Junior, де змагаються пілоти від 12 до 14 років. За цей час він виріс як справжній професіонал. Наразі Бондарев виступає у дорослій категорії ОК, де змагаються гонщики від 14 років. Вона вважається складнішою з технічної сторони, бо потребує роботи пілота з мотором в процесі гонки, так і жорсткішою у пілотажі. 

Цього місяця українець змагався у двох етапах міжнародних перегонів серії WSK – WSK Final Cup. Змагання проходили на італійських треках South Garda Karting та Franciacorta Karting Track. 

У категорії OK, де змагається український пілот, участь взяли 54 найсильніших і професійних гонщиків з різних куточків світу. 

За результатами двох етапів Бондарев, змагаючись з іншими учасниками, які виступають у цій категорії по декілька років, посів сьоме місце у рейтингу. 

 







Flag Counter