Випуски журналу

Абраменко виставив на благодійний аукціон олімпійські медалі, щоб допомогти Україні під час війни

Опубліковано: 2023-11-23 15:39:28

Олімпійський чемпіон з лижної акробатики Олександр Абраменко виставив на благодійний аукціон дві олімпійські медалі. Виручені кошти він направить на допомогу Україні.

Лоти (золота медаль Олімпійських ігор-2018 та срібна нагорода Ігор-2022) виставлені на сайті SCP Auctions. Мінімальна ставка на “золото” – 10 тисяч доларів, “срібло” – 5 тисяч доларів.

Аукціон завершиться в ніч із 2 на 3 грудня. SCP Auctions планують виручити за олімпійські медалі близько 50 та 25 тисяч відповідно.

“Я продаю їх зараз, щоб допомогти своїй країні під час війни. Виставити медалі на аукціон було непростим рішенням. Вони справді дуже цінні для мене та для спортивної історії України”, – написав Абраменко.

“Багато країн допомагають нам у несправедливій війні росії, і за це ми всім вдячні. Як і будь-який інший українець, я допомагаю військовим у їхніх невідкладних потребах через волонтерів. Також багато людей постраждали від війни, дехто втратив усіх і теж потребує фінансової допомоги. Тому я вирішив, що мої медалі стануть у нагоді і наблизять нашу перемогу”.

Абраменко став єдиним українським спортсменом, котрому вдалося виграти медалі на двох різних зимових Олімпіадах. У 2018 році Олександр став чемпіоном Ігор у Пхенчхані, у 2022-му він став срібним призером у Пекіні.

У лютому 2023 року Абраменко переніс операцію через розрив хрестоподібних зв’язок. Спортсмен ризикує пропустити зимовий сезон 2023/24.

Рано вранці 24 лютого 2022 року росія здійснила ракетний обстріл та авіабомбардування більшості українських міст, а потім розпочала повномасштабне військове вторгнення. Війна росії проти України триває вже 638-й день.







Flag Counter