Випуски журналу

Зоц: Перспективи Білосюк? Як буде гідний виступ, то зможемо побачити її на Кубку світу

Опубліковано: 2023-11-22 17:46:08

Старший тренер жіночої збірної України з біатлону Микола Зоц прокоментував перспективи досвідченої Олени Білосюк, яка розпочне сезон на Кубку IBU.

“На сьогоднішній день маємо розуміти, що у нас їде молода команда на Кубок IBU. На перший етап юніорки Ксенія Приходько, Олександра Меркушина, Олена Городна і Юлія Городна. Чотири юніорки і Олена Білосюк своїм досвідом буде допомагати”.

“Перспективи Білосюк? Кожен старт, як ось зараз, у Контіолахті — як буде гідний виступ, то зможемо побачити її на Кубку світу”.

Нагадаємо, 36-річну Білосюк разом з чотирма молодими партнерками було визначено до складу збірної України на перший етап Кубка IBU, який стартує 30 листопада у фінському Контіолахті.

Раніше Зоц оголосив “вектор на омолодження команди”, через який Білосюк не була включена до основного складу збірної України на літній ЧС з біатлону у словацькому Брезно-Осрблі.

Олени, як і Юлії Джими, не буде у складі національної команди на першому етапі Кубка світу-2023/24 у шведському Естерсунді. При цьому Юлія, яка відновлюється після травми, готується стартувати на другому етапі в австрійському Гохфільцені.

У 2014 році Білосюк у складі збірної України стала олімпійською чемпіонкою в естафеті. Крім того, Олена — чемпіонка світу-2012 та п’ятиразова чемпіонка Європи.







Flag Counter