Випуски журналу

Світоліна номінована в категорії “Повернення року” на WTA Player Awards 2023

Опубліковано: 2023-11-20 18:09:57

Українську тенісистку Еліну Світоліна названо серед претенденток на нагороду “Повернення року” (Comeback Player of the Year) в рамках щорічної премії WTA Player Awards 2023.

Українська номінантка на сайті Жіночої тенісної асоціації (WTA) представлена так:

Еліна Світоліна (Україна) провела 12 місяців поза кортом, щоб народити доньку Скай у жовтні 2022 року, а також витратила декретну відпустку на збір коштів для своєї рідної країни. На тлі материнства і війни Світоліна повернулася в тур у квітні 2023 року. Через місяць вона досягла успіху на корті, завоювавши свій 17-й титул в кар’єрі в Страсбурзі, а потім вийшла до чвертьфіналу Ролан Гаррос і третій великий півфінал на Вімблдоні. За два місяці Світоліна виграла 13 із 16 матчів, включаючи перемогу над першою ракеткою світу Ігою Швьонтек на Вімблдоні, і піднялася на 481 позицію в рейтингу з 508-го на 27-е місце.

У Світоліної у цій номінації – п’ять конкуренток. Це представниці Чехії Маркета Вондроушова та Кароліна Мухова, Сє Шувей із Тайваню та “нейтральна” Анастасія Павлюченкова. Всі вони протягом останнього року пропустили чимало часу через травми або проблеми зі здоров’ям, але досить успішно поверталися на корт.

Що стосується головної категорії WTA Player Awards 2023, “Гравець року” – тут на престижну нагороду претендують Іга Швьонтек (Польща), Аріна Соболенко (-), Коко Гауфф та Джессіка Пегула (обидві – США), Єлена Рибакіна (Казахстан) та Маркета Вондроушова (Чехія).

Нагадаємо, перша ракетка України взяла паузу у виступах після вильоту з US Open-2023 у третьому колі. Повідомлялося, що Світоліна мала проблеми зі стопою, через що виступала на івенті з недолікованою травмою. Днями стало відомо, що Еліна повернулася до тренувального процесу на корті.

Раніше українка анонсувала виступ на Australian Open-2024. Також Еліна наступного року має намір взяти участь в Олімпіаді у Парижі.

Світоліна розпочне новий сезон на турнірі WTA 250 ASB Classic в Окленді. Змагання відбудуться з 1 по 7 січня 2024 року. Для Еліни це буде перший виступ у Новій Зеландії.







Flag Counter