Випуски журналу

Президент Паралімпійського комітету України: Ми зібрали квоту європейських країн, щоб не допустити “процедури нейтральності” для вбивць

Опубліковано: 2023-10-23 16:40:03

Президент Паралімпійського комітету України Валерій Сушкевич розповів, що Україна об’єднала делегації низки країн Європи для того, щоб не допустити впровадження процедури набуття нейтрального статусу для спортсменів країн-агресорів.

“Ми повинні зосередити всі зусилля на тому, щоб увесь цивілізований паралімпійський світ не допустив так звану процедуру нейтральності, яка допускає вбивць, насильників і тих, хто підтримує вбивства й насилля, до Паралімпіади в Парижі”.

“Ми об’єднали необхідну квоту країн Європи, яка вимагає скликання позачергової генеральної асамблеї Європейського паралімпійського комітету, на якій повинні бути опрацьовані питання, що стосуються процедури допуску нейтральності росії. А після визнання росією того, що вона впливає на Міжнародний паралімпійський комітет, можливе й скликання генеральної асамблеї МПК для прийняття рішення про усунення російського паралімпійського комітету від участі в Паралімпіаді в Парижі”.

“Процедуру нейтральності буде приймати не генеральна асамблея МПК, а керівна рада, і ЄПК має сказати тут головне слово. Зараз необхідно нейтралізувати політичний і корупційний вплив росії через свої посольства на делегатів МПК і ЄПК. Мені здається, багато залежить від свідомості керівників різних країн”.

Раніше Генеральна асамблея Міжнародного паралімпійського комітету (МПК) допустила спортсменів із росії на Паралімпіаду-2024. Асамблея проголосувала за часткове призупинення членства росії терміном на два роки через порушення низки конституційних зобов’язань російського комітету.

На майбутніх Іграх у Парижі, а також на чемпіонатах світу та регіональних змаганнях, росіяни зможуть виступати у нейтральному статусі та лише в індивідуальних змаганнях, без команд. Атлетів допустять лише у разі дотримання умов участі, які опублікує МПК.

Паралімпіада-2024 пройде з 28 серпня по 8 вересня у Парижі.







Flag Counter