Випуски журналу

Магучіх – серед претенденток на звання найкращої легкоатлетки року в світі

Опубліковано: 2023-10-11 17:34:47

Рада Світової атлетики (World Athletics) визначилася зі списком номінанток на звання найкращої легкоатлетки у світі сезону-2023. До числа претенденток потрапила і українська стрибунка у висоту Ярослава Магучіх.

Всього на престижну нагороду претендують 11 спортсменок, які були обрані міжнародною групою експертів та представляють всі шість континентальних регіонів.

Від Європи, крім Магучіх, також номіновані іспанка Марія Перес, чемпіонка світу та володарка світового рекорду у спортивній ходьбі, та нідерландка Фемке Бол, чемпіонка та рекордсменка у бігу на 400 метрів з бар’єрами.

Як повідомляє World Athletics, цього тижня відкривається процес комбінованого голосування. Експерти голосуватимуть електронною поштою, а вболівальники зможуть зробити свій вибір через платформи соціальних мереж World Athletics – Facebook, X (колишній Твіттер), Instagram та YouTube.

Голосування за звання Спортсмена року у світі завершиться у суботу, 28 жовтня. Після завершення процесу голосування 13-14 листопада буде оголошено по п’ять фіналістів серед жінок та чоловіків. Переможців буде оголошено в соціальних мережах World Athletics 11 грудня.

Нагадаємо, раніше Магучіх увійшла до фінальної трійки у номінації найкращої легкоатлетки 2023 року за версією European Athletics. З нею конкурують вже згадані Марія Перес та Фемке Бол.

Магучіх стала переможницею Суперфіналу Діамантової ліги. Українці вистачило двох спроб для взяття планки (2,03 м) — цей тріумф відзначений також новим рекордом сезону у світі.

Раніше в сезоні Магучіх ставала переможницею трьох етапів Діамантової ліги – у марокканському Рабаті, китайському Сямені та бельгійському Брюсселі.







Flag Counter