Випуски журналу

Герої ЗСУ увійшли до складу збірної України на матчі Ліги націй серед гравців з ампутацією кінцівок

Опубліковано: 2023-10-05 17:31:46

З 6 по 8 жовтня відбудеться перший в історії розіграш Ліги націй Європейської федерації футболу серед команд, сформованих із гравців із ампутацією кінцівок. Змагання прийме бельгійський Бланкенберг.

У розіграші візьме участь і збірна України, до складу якої увійшли четверо військовослужбовців, чинних та комісованих, які проходять реабілітацію після важких поранень внаслідок російського повномасштабного військового вторгнення.

Наша національна команда в рамках дивізіону С зустрінеться зі збірними Греції, Бельгії, Грузії та Ізраїлю. Переможець квартету підніметься в дивізіон B, тоді як найгірша команда опуститься нижчим рівнем. Водночас цей розіграш стане кваліфікаційним турніром ЧЄ-2024 у Франції.

В аланах УАФ – організація центру підготовки для ветеранів зі спортивним залом та відновлювальною медициною на НТК ім. В. Баннікова. Надалі планується створення повноцінного чемпіонату України для гравців з інвалідністю.

Нагадаємо, у німецькому Дюссельдорфі в першій половині вересня відбулися Invictus Games – міжнародні мультидисциплінарні змагання колишніх та діючих військових, які були поранені та стали інвалідами на службі. Підсумковим здобутком України на Іграх-2023 стали 34 медалі: 12 золотих, 14 срібних, 8 бронзових.







Flag Counter