Випуски журналу

УАФ засуджує потенційне рішення ФІФА про допуск російських команд до міжнародних змагань

Опубліковано: 2023-10-04 15:01:36

Українська асоціація футболу (УАФ) засудила потенційне рішення ФІФА про відміну повної заборони на участь росії в міжнародних змаганнях.

Асоціація виступає категорично проти участі молодіжних російських команд у міжнародних турнірах. Також УАФ закликала всі національні асоціації бойкотувати спроби повернути команди країни-агресора у футбольні змагання.

Читайте також: УАФ звернулася до ФІФА, УЄФА та національних асоціацій щодо допуску до змагань російських команд

Раніше повідомлялося, що ФІФА розглядає варіант допуску збірних росії (U-17) до матчів на міжнародній арені. Остаточне рішення може бути ухвалене сьогодні, 4 жовтня, на засіданні Ради ФІФА.

Нагадаємо, УЄФА допустив до міжнародних змагань збірні росії U-17 (юнаків та дівчат) протягом сезону-2023/24. Усі матчі команд проводитимуться без прапора, гімну, національної ігрової форми та не на території росії. Дискваліфікація інших російських збірних залишається чинною.

За даними англійських журналістів, рішення про допуск не було одноголосним. Проти виступили троє з п’яти віце-президентів УЄФА – Девід Гілл, Лора Макаллістер та Збігнєв Бонек, які офіційно утрималися від голосування. За допуск виступили Каріл Нільссон (Швеція) та Габріеле Гравіна (Італія). Рішення про допуск юнацьких збірних країни-агресора ухвалено Виконком УЄФА, у складі якого 20 членів.

В УАФ одразу засудили рішення УЄФА про повернення на міжнародну арену юнацьких збірних росії (U-17) під нейтральним прапором та відмовилися від участі у матчах з російськими командами.

До бойкоту матчів із будь-якими командами з росії, незважаючи на допуск УЄФА, за останні дні приєдналися АнгліяЛатвіяПольщаШвеція, Данія, Фінляндія, ЛитваНорвегіяІрландія та Румунія.







Flag Counter