Випуски журналу

Збірна України U-18 тріумфувала на чемпіонаті світу з ММА

Опубліковано: 2023-10-03 16:54:02

Збірна України з ММА, складена з бійців не старших 18 років, посіла перше місце на юнацькому чемпіонаті світу зі змішаних бойових мистецтв у грецькому місті Александруполіс.

Нашу команду на світовій першості GAMMA представляли 32 спортсмени у віці з 8 до 18 років. В активі синьо-жовтих 24 нагороди (10 золотих, 9 срібних та 5 бронзових) і, як результат, перше загальнокомандне місце.

Україна обійшли в загальному заліку потужну команду із США, яка завоювала 20 нагород (9 золотих). Третє командне місце у спортсменів із Казахстану: 17 медалей, з них пять – найвищої проби.

  • Золото чемпіонату світу завоювали: Софія Левковська, Євген Голендер, Анастасія Семака, Євгеній Русанюк, Іван Княхницький, Вероніка Кизь, Даниїл Чернецький, Андрій Мартин, Лілія Гугляк, Роман Бондарюк;
  • Срібні нагороди  – Олександр Слюсарчук, Даниїл Сухорук, Іван-Маркіян Качур, Микита Ірчак, Олександра Кушнір, Варвара Огородник, Олександр Байрак, Богуслава Стасів, Марко Білінський;
  • Бронзові медалі в активі – Сергія Богданова, Олександра Машури, Артема Краснобородька, Максима Шишканича, Дмитра Совенка.

«Світова першість пройшла на досить високому рівні. Всі наші спортсмени проявили себе із хорошої сторони, але на жаль, не всі змогли завоювати нагороди, – розповів головний тренер збірної UF MMA U-18  Іван Штефюк. – Для мене кожен учасник команди – переможець. В умовах війни чимало процесів ускладнилось, однак бійці з гідністю їх долають».

«Хочу виділити в першу чергу дівчат, які гарно себе зарекомендували, виграючи достроково та ефектно. Також відзначу хлопців, які впевнено перемагали наближаючи себе та країну до фіналу. За перше командне місце вийшла напружена боротьба між Україною, США та Казахстаном. Спочатку на першій сходинці знаходились американці. Ми зібрались, змогли наздогнати і навіть випередити їх».

Відзначимо, що двоє українців – Роман Бондарюк (вагова категорія до 72.6 кг, вікова – 16-17 років) та Даниїл Чернецький (вагова категорія 72.6 кг, вікова – 14-15 років) були визнанні GAMMA найкращими бійцями чемпіонату.

«Сьогодні коли нам випала доля захищати незалежність нашої держави, коли рідні і близькі наших юних спортсменів б’ють ворога, вони зробили гарну справу, стали чемпіонами світу, зайняли перше командне місце на чемпіонаті світу зі змішаних бойових мистецтв, – прокоментував виступ команди президент UF MMA Володимир Тесля. – Ці юнаки та дівчата показали, що ми нація яка перемагає! Щиро вітаю нашу збірну, дякую всім тренерам та партнерам, дякую нашим воїнам, які  знищують російську наволоч на нашій землі, завдяки вам, ваші діти можуть  жити і розвиватись».







Flag Counter