Випуски журналу

Україна здобула чотири медалі в другий день Invictus Games-2023

Опубліковано: 2023-09-12 16:27:16

Збірна України виграла чотири медалі у другий змагальний день Invictus Games-2023, які приймає німецький Дюссельдорф.

Чемпіоном змагань став Микола Заріцький, який посів перше місце у штовханні ядра у класі IF1. Це друга медаль Миколи на Invictus Games-2023 після срібла у метанні диска.

Срібними призерами стали Володимир Гера (метання диска, категорія IF7) та Максим Дмитраш (стрибки у довжину, клас IJ5). Бронзу виграв Віталій Бородавка (біг на 100 м, клас IT7).

У перший день Україна виграла чотири медалі. Зазначимо, Володимир Гера та Вадим Мазніченко не отримали нагород, незважаючи на місця у топ-3, адже в їхніх дисциплінах виступали лише двоє та троє учасників відповідно. За правилами змагань, за таких умов учасники, які займають останні місця, не вважаються призерами.

Invictus Games — міжнародні мультидисциплінарні змагання колишніх та чинних військових, які були поранені та стали інвалідами на службі.

Ігри нескорених були започатковані в 2014 році з ініціативи британського принца Гаррі. Україна бере участь у цьому змаганні з 2017 року, нинішні Ігри для неї – четверті в історії.

Invictus Games-2023 проходять у Дюссельдорфі з 9 по 16 вересня. У них бере участь близько 600 спортсменів із 22 країн, які змагаються у 10 видах спорту. 25 учасників представляють Україну – це рекорд для нашої країни за історію її участі у Іграх.







Flag Counter