Випуски журналу

Українець Кушніров завоював ліцензію на Олімпіаду-2024 у змаганнях з кульової стрільби

Опубліковано: 2023-08-22 18:40:09

Український стрілець Денис Кушніров завоював для збірної України ліцензію на Олімпійські ігри-2024 у змаганнях із кульової стрільби.

У рамках чемпіонату світу-2023 Кушніров кваліфікувався у фінал стрільби з дрібнокаліберного пістолета на 25 метрів, зайнявши шосте місце. Завдяки участі у фінальному раунді Денис оформив для синьо-жовтих путівку на Олімпіаду у цьому виді програми.

Це п’ята ліцензія на Ігри в Парижі для українських стрільців та перша у швидкісному пістолеті. Раніше путівки вибороли Сергій Куліш (гвинтівка із трьох положень, 50 метрів), Павло Коростильов та Олена Костевич (пневматичний пістолет, 10 метрів), а також Ірина Маловичко (скіт). Зазначимо, що ліцензія Кушнірова не іменна, на Олімпіаду зможе вирушити будь-який готовий до змагання стрілок.

Чемпіонат світу-2023 зі стрільби проходить у Баку з 14 серпня по 1 вересня. Раніше срібні медалі на змаганнях вибороли Олена Костевич у стрільбі на 25 метрів із малокаліберного пістолета, а також Микола Мільчев та Ірина Маловичко у міксті у стендовій стрільбі.

Джерело: https://sportarena.com/uk/more-sports/olympics/shooting-sport/ukrayinets-kushnirov-zavoyuvav-litsenziyu-na/







Flag Counter