Випуски журналу

Україна не поїде на ОІ-2024, якщо росія та білорусь виступатимуть під своїми прапорами

Опубліковано: 2023-08-14 16:31:00

Міністр молоді та спорту, а також президент Національного олімпійського комітету України Вадим Гутцайт заявив, що Україна не візьме участі в Олмпійських іграх-2024 у разі допуску на змагання спортсменів із росії та білорусі під своїми прапорами.

“Наші спортсмени мають бути на Олімпіаді. Наш прапор буде на церемонії відкриття, на змаганнях, наші спортсмени представлятимуть нашу країну, щоб у світі побачили, що Україна є, була і буде”.

“Ми не звертаємо уваги на цих спортсменів, тому що для нас взагалі незрозуміло, хто ці спортсмени, бо вони під нейтральним прапором. Якщо росія та білорусь виступатимуть під своїми прапорами – ми не братимемо участі у цій Олімпіаді”.

Спочатку Кабінет міністрів України ухвалив рішення про бойкот відбіркових турнірів на Олімпійські ігри-2024 у Парижі, на які буде допущено російських та білоруських спортсменів. Міжнародний олімпійський комітет (МОК) вже відреагував на рішення Уряду України про бойкот відбіркових турнірів на Олімпійські ігри-2024 у Парижі.

Незабаром стало відомо, що Україна може відмовитись від бойкоту спортивних змагань, у яких беруть участь спортсмени країни-агресора та країни-пособника тероризму, оголошеного навесні 2023 року. Це рішення може стосуватись і Олімпіади-2024.

Виконком МОК рекомендував повернути російських та білоруських спортсменів до міжнародних змагань у нейтральному статусі. При цьому не допускаються до турнірів команди з росії та білорусі, а також спортсмени, які підтримують війну або мають контракт з арміями рф або рб.

Голова Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томас Бах заявив, що рішення про допуск спортсменів росії та білорусі на Олімпійські ігри в Парижі навряд чи варто очікувати до засідання виконавчого комітету організації, яке відбудеться 15-17 жовтня в Мумбаї. Функціонер сказав, що МОК має бути впевненим у правильності рішення.

У червні представник Парламентської асамблеї Ради Європи висловлював категоричну позицію своєї організації щодо участі атлетів із країни-терориста та країни-пособника тероризму до ОІ-2024.

Ігри в Парижі відбудуться з 26 липня до 11 серпня 2024 року.

Джерело: https://sportarena.com/uk/more-sports/olympics/ukrayina-ne-poyide-na-oi-2024-yakshho-rosiya-ta/







Flag Counter