Випуски журналу

Жіноча збірна України з хокею на траві відібралася до олімпійського кваліфікаційного турніру

Опубліковано: 2023-08-03 17:23:57

Жіноча збірна України з хокею на траві вийшла до півфіналу чемпіонату Європи у другому дивізіоні у чеській Празі. Цього виявилося достатньо, щоб здобути путівку до олімпійської кваліфікації.

На турнірі українки зіграли внічию з Чехією, а також обіграли команди Словаччини та Польщі. З другого місця наша національна команда пройшла до півфіналу, де 4 серпня зіграє з Францією.

Оскільки у четвірці найсильнішими також опинилися Франція (країна-господарка ОІ) та Уельс (історичне право брати участь у літніх олімпійських іграх має об’єднана збірна Великої Британії), то Україна автоматично здобула путівку до олімпійської кваліфікації.

Олімпійські кваліфікаційні турніри відбудуться у січні 2024 року у Чанчжоу (Китай) та Валенсії (Іспанія). Щоб вийти на Олімпіаду, нашим співвітчизницям необхідно буде у кваліфікації посісти одне з перших трьох місць.

Нагадаємо, раніше чоловіча команда України з хокею на траві провела найуспішніший чемпіонат Європи у своїй історії та також здобула путівку до олімпійської кваліфікації.

Джерело: https://sportarena.com/uk/more-sports/olympics/zhinocha-zbirna-ukrayini-z-hokeyu-na-travi-vidibralasya/







Flag Counter