Випуски журналу

Президент Федерації фехтування України: Скасування дискваліфікації Харлан матиме політичний характер

Опубліковано: 2023-08-02 16:00:41

Президент Федерації фехтування України Михайло Ілляшев розповів про деталі апеляції на дискваліфікацію Ольги Харлан.

“Ми вже подали протест на рішення про дискваліфікацію, про «чорну картку», і очікуємо на його розгляд. Ще під час змагань ми запитували, чи можна розраховувати на зупинку рішення про дискваліфікацію – нам відмовили”.

“Але потім щось змінилося, ймовірно, через суспільний розголос та бюро Міжнародної федерації фехтування вирішило призупинити рішення про дискваліфікацію Ольги”.

“Тобто на сьогоднішній день все це знаходиться в ранзі перегляду, термінів формальних не встановлено для перегляду, отже ми чекатимемо, я не знаю, це може статися завтра чи післязавтра, можливо, через кілька днів, а можливо, що доведеться чекати довго” .

“Чемпіонат світу завершився. Тобто якщо рішення буде прийнято на користь України, на користь Ольги в цьому випадку, то вона зможе брати участь у змаганнях у найближчі 60 днів, які будуть, але в принципі, ну ніяких змагань не заплановано”.

“Отже, це рішення про підтримку цієї дискваліфікації або скасування носитиме такий політичний характер, оскільки ні на що впливати з точки зору спортивної не буде”.

Нагадаємо, 27 липня українську фехтувальник Ольгу Харлан дискваліфікували з чемпіонату світу-2023 після перемоги над росіянкою Анною Смірновою, яка виступає під нейтральним прапором (15:7). Після зустрічі українка відмовилася від потиску рук зі Смірновою, яка раніше публікувала фото зі своїм братом — військовим армії росії і демонструвала підтримку російських військ.

Міжнародний олімпійський комітет закликав міжнародні федерації до делікатності у ситуаціях з українськими та «нейтральними» спортсменами. Виконавчий комітет FIE (Міжнародної федерації фехтування) призупинив дискваліфікацію Харлан та дозволив українці брати участь у командних змаганнях.

Джерело: https://sportarena.com/uk/more-sports/olympics/fencing/prezident-federatsiyi-fehtuvannya-ukrayini-skasuvannya/







Flag Counter