Випуски журналу

Магучіх: Головний старт сезону – це чемпіонат світу у Будапешті

Опубліковано: 2023-06-23 12:52:36

Українка Ярослава Магучіх прокоментувала свій виступ на Європейських іграх-2023. За словами легкоатлетки, ключовим завданням у сезоні є успішний виступ на світовій першості.

“Звичайно, змагання [Європейські ігри] були важливими – ми змагалися за вихід у перший дивізіон. І ми це зробили. Зараз ми на другому місці і наступного разу змагатимемося з найсильнішими. Звичайно, це можливість ще раз показати, що українці намагаються показувати найкраще, все, що вони можуть. І ми це довели – посіли друге місце”.

“Для мене це перший командний чемпіонат Європи. Але все одно я завжди змагаюсь сама з собою, у секторі із планкою. Тому я не дивилася на суперниць. У мене була дуже хороша підтримка: моя команда приїхала, сестри підтримали мене. Дуже щаслива бути тут, репрезентувати Україну”.

“Ще є над чим працювати. Багато над чим. Але головний старт сезону – це чемпіонат світу у Будапешті. Це ключові змагання. Вони наприкінці сезону, його головний старт. Буде мій третій чемпіонат світу і я хочу показати все, на що здатна” .

“Підготовка триває в Бельгії. Там є стадіон, нам орендували будинок, ми всією командою будемо там. Наступний старт у мене – Лозанна, етап Діамантової ліги. І потім етап Діамантової ліги у Польщі. Все за планом. Набиратимемо обертів”.

Збірна України з легкої атлетики виборола путівку до першого дивізіону командного чемпіонату Європи за підсумками виступу на Європейських іграх-2023. Україна у Польщі змагалася у другому дивізіоні та посіла друге місце на турнірі, набравши у сумі всіх змагань 435,5 очка.

Магучіх виграла на Європейських іграх-2023 золоту медаль у стрибках у висоту. Українка з третьої спроби підкорила 1,97 м і випередила решту суперниць, включаючи румунку Даніелу Станчу та сербку Ангеліну Топіч.

Джерело: https://sportarena.com/uk/more-sports/athletics/maguchih-golovnij-start-sezonu-tse-chempionat/







Flag Counter