Випуски журналу

УАФ: Футболісти Барселони можуть зустрітися зі своїми російськими шанувальниками в районі Бахмута, Авдіївки чи Мар’їнки

Опубліковано: 2023-05-22 17:49:05

Українська асоціація футболу (УАФ) засудила вітання гравців Барселони Серхі Роберто та Алехандро Бальде, адресоване російським уболівальникам.

“Після здобуття Барселоною чемпіонства Іспанії в сезоні 2022/23 футболісти клубу Сержі Роберто та Алекс Бальде подякували «дорогим вболівальникам з росії» за підтримку та пообіцяли їм «скоро побачитись». Якщо футболісти «Барселони» так мріють побачитись з російськими шанувальниками, то можуть це зробити в районі Бахмуту, Мар’їнки чи Авдіївки. Або відвідати десятки інших населених пунктів в Україні і на власні очі побачити те, в що перетворюють мирні міста, житлові будинки, дитячі садочки, спортивні школи і стадіони їх озброєні шанувальники з росії”.

“Сержі Роберто і Алексу Бальде, перед тим як загравати з російськими вболівальниками, варто б поцікавитись цифрою вбитих росіянами дітей в Україні. Це більше ніж 480 дітлахів, які теж могли мати успішну футбольну кар’єру чи вболівати за улюблені клуби. А ще футболістам Барселони варто б проявити повагу до загиблих українських вболівальників, які пожертвували найдорожчим, що в них було, заради захисту дітей, рідних міст, незалежності України і миру в Європі, частиною якої є і Барселона”.

“Футболісти клубу мали б пам’ятати, що вони не можуть зараз зустрітися з представниками російських клубів у єврокубках не через результати жеребкування, а через безстрокове відсторонення усіх російських команд від усіх змагань, які проходять під егідою УЄФА та ФІФА. Країна-агресор має залишатися в повній ізоляції поки не заплатить за всі свої злочини”.

“Керівництво Барселони закликаємо працювати не лише в плані спортивних досягнень, а й над вихованням тих європейських цінностей, в основі яких лежить мир і демократія. І за які саме Україна сьогодні веде запеклу боротьбу. Просимо Генеральне консульство України у Барселоні допомогти у донесенні інформації про злочини росіян в Україні до ФК Барселона”.

Нагадаємо, що днями Роберто та Бальде записали відеозвернення до російських уболівальників після дострокового чемпіонства у Прімері. На відео гравці заявили, що «невдовзі побачаться» з уболівальниками з росії.

Читайте також: Палкін: Звернення футболістів Барселони до росіян – неможливий і аморальний вчинок

На дії футболістів каталонського клубу відреагували в Україні. Зі зверненням на адресу Барселони виступили київське Динамо та донецький Шахтар. Форвард каталонців Роберт Левандовскі розповів, що клуб вживе певних заходів після інциденту.

Рано вранці 24 лютого 2022 року росія здійснила ракетний обстріл та авіабомбардування більшості українських міст, а потім розпочала повномасштабне військове вторгнення. Війна проти росії триває вже 453-й день.

Джерело: https://sportarena.com/uk/footboll/uaf-futbolisti-barseloni-mozhut-zustritisya-zi-svoyimi/







Flag Counter