Випуски журналу

Збірна України з тхеквондо пропустить чемпіонат світу через допуск до турніру росіян та білорусів

Опубліковано: 2023-05-17 18:30:24

Збірна України з тхеквондо не виступить на майбутньому чемпіонаті світу, який пройде в Баку з 29 травня по 6 червня. Українські спортсмени пропустять турнір через допуск представників росії та білорусі до змагань.

“Там вже заявлені росіяни та білоруси. Спочатку в заявці була така графа, як “Not National”, тобто немає національності, так хитро-мудро вони зробили. Адміністратор сайту якийсь вже за своєю вимогою може заповнити цей список. Тобто вони спочатку зробили без національності графу, а тепер уже видно, що зареєстровані спортсмени з країн-агресорок. Деякі з них є військовослужбовцями. Зараз збираємо факти для підтвердження цього. Таким чином, на світову першість команда не їде”, – повідомив віце-президент Федерації тхеквондо України Сергій Васильченко.

“Не можу сказати, яка була там комісія. Було щось, коли Всесвітня федерація приймала це рішення, але що саме, я, на жаль, не знаю”.

“Такі змагання, як чемпіонат світу, дають рейтинг і дуже високий — це клас G-4. А чим вище рейтинг, тим ближче спортсмен до Олімпіади. Але в нас ще є Європейські ігри, які відбудуться наприкінці червня у Польщі. Там, наскільки мені відомо на сьогоднішній день росіян не буде. Туди Європейський олімпійський комітет їх не пускає. У нас є сім ліцензій туди, можливо, там щось вийде. Але, звичайно, саме чемпіонат світу дає досить хороші шанси потрапити на Олімпіаду”.

Раніше Міністерство молоді та спорту України підготувало офіційний наказ, який забороняє українським спортсменам брати участь у міжнародних змаганнях, якщо у них змагаються російські та білоруські спортсмени.

У березні Кабінет міністрів України ухвалив рішення про бойкот відбіркових турнірів на Олімпійські ігри-2024 у Парижі, на яких буде допущено російських та білоруських спортсменів.

Виконком МОК рекомендував повернути російських та білоруських спортсменів до міжнародних змагань у нейтральному статусі. При цьому не допускаються до турнірів команди з росії та білорусі, а також спортсмени, які підтримують війну або мають контракт з арміями рф або рб.

Джерело: https://sportarena.com/uk/more-sports/olympics/martial-arts/zbirna-ukrayini-z-thekvondo-propustit-chempionat-svitu/







Flag Counter