Випуски журналу

Український пілот вперше в історії став чемпіоном у найпрестижнішій серії змагань з картингу WSK Super Master Series

Опубліковано: 2023-05-04 18:18:21

28-30 квітня на трасі Cremona Circuit в Італії пройшов четвертий, завершальний раунд змагань світового рівня WSK Super Master Series 2023. Переможцем етапу та загального заліку серії став український пілот Олександр Легенький.

Завдяки стабільно високим виступам на попередніх етапах, перед стартом на заключному українець обіймав третє місце в загальному заліку. Для перемоги Легенькому потрібно було бездоганно провести останній етап та здобути максимальну кількість очок.

В кваліфікації у Олександра була можливість показати тільки одне швидке коло, завдяки якому він посів третю позицію в групі та шосту в загальному заліку. За результатами хітів йому вдалося завоювати поул-позицію на старті в пре-фіналі та додаткові очки до загального заліку.

Згідно стратегії команди в пре-фіналі пілот використав стару гуму. Це не дало можливості змагатися за перемогу, але в напруженій боротьбі Олександр фінішував третім, що також додало важливих очок в загальний залік та забезпечило можливість стартувати з поул-позиції в фіналі змагань, у якому він фінішував першим. Як підсумок – перемога не лише на цьому етапі, але й в загальному заліку серії.

Легенький став перший в історії українського автоспорту пілотом який завоював звання чемпіона у найпрестижнішій світовій серії змагань з картингу WSK у категорії Mini U10 GR3.

Джерело: https://sportarena.com/uk/autosport/ukrayinskij-pilot-vpershe-v-istoriyi-stav-chempionom-u/







Flag Counter