Випуски журналу

Гутцайт: Свідками ракетного обстрілу в Умані стали учасники Кубка України з веслування. Важко передати їхній стан

Опубліковано: 2023-04-28 14:17:01

Міністр молоді та спорту України та президент НОК Вадим Гутцайт прокоментував нічний ракетний обстріл українських міст армією росії.

«Ракети. Жертви. Спортсмени. Сьогодні вночі ворог цинічно обстріляв українські міста: Київ, Дніпро, Умань, Українка. Загинули мирні люди, серед яких – невинні діти… Кількість жерт зростає… Висловлюю співчуття всім, хто постраждав чи втратив близьких і рідних під час сьогоднішнього обстрілу».

«За збігом обставин одна з ракет влучила у житловий будинок в Умані, поруч з яким – готель, де нині перебувають спортсмени з різних куточків нашої держави, – учасники Кубку України з веслування на байдарках і каное. Важко передати їхній стан… Сьогодні вони б мали змагатися у фінальних змаганнях».

«Я вкотре закликаю наших прославлених атлетів, всю спортивну спільноту об’єднатись і боротися за недопуск росіян і білорусів до міжнародних спортивних змагань! Ми платимо занадто велику ціну за свободу та незалежність Спорт – це про олімпійські цінності, рівні умови, чесну боротьбу і мир».

Внаслідок ракетного удару, завданого російськими військами по Умані, загинули 14 людей. Серед загиблих – двоє дітей.

Раніше Гутцайт розповів, що питання про бойкот Олімпіади-2024 Україною на даний момент не стоїть. Зусилля НОК спрямовані на недопущення російських та білоруських спортсменів на міжнародні змагання.

Війна росії проти України триває вже 429-й день.

Джерело: https://sportarena.com/uk/vesluvannya/guttsajt-svidkami-raketnogo-obstrilu-v-umani-stali/







Flag Counter