Випуски журналу

Федерація фехтування України звернулася до суду Лозанни з питання про усунення спортсменів з росії та білорусі

Опубліковано: 2023-04-25 17:48:28

Федерація фехтування України (ФФУ) звернулася до Спортивного арбітражного суду (СAS) у Лозанні з черговою заявою щодо рішення позачергового конгресу Міжнародної федерації фехтування (FIE).

У ФФУ просять суд Лозанни накласти заборону на ухвалення будь-яких дій, спрямованих на виконання рішення Позачергового конгресу FIE, а саме – заборонити участь у турнірах спортсменам з росії та білорусі. Зазначимо, що це вже другий позов ФФУ до CAS за рішенням FIE.

10 березня 2023 року в онлайн форматі відбувся позачерговий конгрес Міжнародної федерації фехтування, який ухвалив рішення щодо повернення до змагань під егідою FIE російських та білоруських спортсменів, а також посадових осіб цих країн. Рішення набирає чинності у другій половині квітня 2023 року.

Федерація фехтування України двічі подавала запит на блокування цього рішення, проте їхній протест не був задоволений. При цьому Федерація фехтування Литви та Союз фехтування скандинавських країн не підтримали рішення Міжнародної федерації фехтування.

Через рішення конгресу FIE у Європі вже скасували низку турнірів. Франція скасувала травневий турнір Challenge Monal у Сен-Мор-де-Фоссе, Данія скасувала змагання у Копенгагені, а Фінляндія відмовилася від проведення турніру серії FIE satellite у Купіттаа. Польща також скасувала етап Кубка світу у Познані.

Джерело: https://sportarena.com/uk/more-sports/olympics/fencing/federatsiya-fehtuvannya-ukrayini-zvernulasya-do-sudu/







Flag Counter