Випуски журналу

Українка Конотоп з трьома рекордами стала абсолютною чемпіонкою Європи з важкої атлетики

Опубліковано: 2023-04-17 17:20:31

Українка Каміла Конотоп стала абсолютною чемпіонкою Європи-2023 з важкої атлетики у категорії до 59 кілограмів. Ще одна українська спортсменка Надія Шпилька здобула бронзові медалі.

Конотоп встановила новий рекорд Європи у ривку, піднявши вагу 106 кілограмів. Потім українка також з європейським рекордом виграла змагання у поштовху (її результат – 129 кілограмів). До двох малих золотих нагород додалася медаль у абсолютній першості та третій рекорд Європи за сумою – 235 кілограмів.

Надія Шпилька також принесла три медалі у цій же ваговій категорії. Українка виграла “бронзу” в окремих видах та за сумою, піднявши загальну вагу 207 кілограмів.

Загалом на рахунку синьо-жовтих – 11 медалей на чемпіонаті Європи у Вірменії. Раніше дві бронзові нагороди здобула Ангеліна Ломачинська, а також три “срібла” принесла Світлана Самуляк.

Чемпіонат Європи-2023 у Вірменії відбувається з 15 по 23 квітня. Україну представляють п’ять спортсменів у чоловічих, і 12 – у жіночих змаганнях. Загалом на турнірі розіграють по 10 комплектів нагород у змаганнях чоловіків та жінок.

Зазначимо, що з першості знялася збірна Азербайджану. Один із акредитованих осіб демонстративно підпалив азербайджанський прапор на церемонії відкриття.

Джерело: https://sportarena.com/uk/more-sports/olympics/weightlifting/ukrayinka-konotop-z-troma-rekordami-stala-absolyutnoyu/







Flag Counter