Випуски журналу

Федерація дзюдо України відмовилася від участі у всіх змаганнях під егідою IJF

Опубліковано: 2022-06-24 21:44:18

Федерація дзюдо України виступила із заявою, в якій оголосила про відмову від участі у всіх змаганнях під егідою Міжнародної федерації дзюдо (IJF).

Відповідне рішення керівного українського органу стало відповіддю на дозвіл російським та білоруським дзюдоїстам виступати на змаганнях турніру Grand Slam під нейтральним прапором.

У своїй заяві ФДУ означила, що про нейтралітет російських спортсменів не може бути мови, оскільки значна частина команди має звання у російській армії, яка веде повномасштабну війну проти України, та спонсорується урядом країни-агресора.

«Судячи з останнього рішення, в IJF не знають про десятки тисяч загиблих мирних українських мешканців, звірства російських фашистів у Бучі, зруйновані міста, мільйони біженців, які втратили дах над головою і були змушені залишити свої будинки, зруйновану інфраструктуру, в тому числі і спортивну , про мільярдну шкоду, яку завдали Україні російські агресори», — йдеться у зверненні ФДУ до національних федерацій.

«Про який нейтральний статус спортсменів Росії та Білорусі ми можемо говорити, якщо ці збірні протягом усього періоду війни тренуються централізовано за бюджетні кошти своїх держав чи національних федерацій».

«Спортсмени, тренери та обслуговуючий персонал збірної команди продовжують отримувати зарплату у Міністерстві спорту Росії, Федерації дзюдо Росії та навіть у Міністерстві оборони Росії. Також вся підготовка цих про ‘нейтральних спортсменів’ здійснюється за бюджетні кошти РФ. Все це не дозволяє їм набути статусу нейтральних атлетів. Хіба ми можемо порівняти дзюдоїстів Росії з представниками Сирії та Афганістану, які виступають під прапором IJF, які не мали можливості продовжувати тренування у своїх країнах, або з Саїдом Моллаєї, який залишив Іран через переслідування [з боку] уряду».

«За більш ніж 120 днів військової агресії Росії на території України ніхто з так званих нейтральних спортсменів і тренерів не висловив своє ставлення до війни навіть мінімальним засуджуючим постом у соціальних мережах. Ніхто зі спортсменів, тренерів чи чиновників Федерації дзюдо Росії не наважився публічно засудити війну в Україні чи хоча б закликати свою країну до миру. Ми впевнені, що більшість представників російського дзюдо, одурманена божевільною пропагандою, підтримує агресивну політику та загарбницьку війну на території України».

«Ми глибоко розчаровані рішенням IJF і вирішили відмовитися від участі у всіх спортивних заходах, що проводяться Міжнародною федерацією дзюдо, до усунення Федерацій дзюдо Росії та Білорусі від участі у змаганнях IJF у будь-якому статусі».

Повномасштабне російське вторгнення в Україну триває 121 день.

Джерело: https://sportarena.com/uk/more-sports/olympics/martial-arts/federatsiya-dzyudo-ukrayini-vidmovilasya-vid-uchasti-u/







Flag Counter