Випуски журналу

Кубок Украины по боевому самбо среди мужчин 23 марта 2013г. (г.Черкассы)

Опубліковано: 2013-03-20 11:31:00

І. Мета і завдання

- Залучення широких верств населення України до регулярних занять фізичною культурою і спортом та популяризація бойового самбо, як вид спорту.
- Підвищення рівня спортивної майстерності.
- Відбір сильніших спортсменів до складу збірної команди України для участі у чемпіонаті світу та міжнародних змаганнях. 
- Активізації навчально-тренувальної роботи в спортивних організаціях.
 
ІІ. Керівництво проведення змагань

     Загальне  керівництво організацією та проведенням змагань здійснюється департаментом фізичного виховання та не олімпійських видів спорту Мінсім'ямолодьспорту (далі - Міністерство) і Федерацією бойового самбо України (далі - Федерація) .
Відповідальність  за підготовку місця, та безпосереднє проведення змагань (залежно від місця проведення) покладається на структурний підрозділ з питань фізичної культури і спорту Черкаської області та головну суддівську колегію, сформовану Федерацією і затверджену Міністерством України у справах сім'ї, молоді та спорту.

ІІІ. Термін та місце проведення

Чемпіонат України з бойового самбо  проводиться 22-23 березня 2013 року у місті Черкаси, за адресою: проспект Хіміків, 50/2, палац спорту «Будівельник».
День приїзду 22 березня 2013 року.
Телефони для довідок: 067-605-27-27.

ІV. Умови проведення змагань

        Змагання проводяться відповідно до Єдиного календарного плану фізкультурно-спортивних заходів України на 2013 рік за чинними на території України Правилами змагань з бойового самбо.
Змагання проводяться згідно із Правилами змагань Федерації бойового самбо України, затвердженими Міністерством України у справах сім'ї, молоді та спорту 24.04.2009 року, які не суперечать міжнародним правилам з бойового самбо.      

V. Програма змагань.

*Перемога визначається у двобої з одного раунду. Тривалість двобою - 4 хв., двобоїв за 3 місце та фіналів - 5 хв.
При відсутності результату двобою, що дозволяє визначити переможця, без зупинки двобою керівником килима (арбітром) призначається 2 хвилини додаткового часу.
Вікова  група: 18 років+
Вагові  категорії: до 57 кг, до 62 кг, до 68 кг, до 74 кг, до 82 кг, до 90 кг, понад 90 кг.


Таблиця №1. Нарахування очок у Кубках України.

Місце 1 2 3 3 5 5 7 7
Очки 60 45 40 40 35 35 25 25

Переможці та призери у командному заліку в чемпіонатах визначаються за найбільшою кількістю очок, що були набрані командою в усіх вагових категоріях. (Рахується кращий виступ спортсмена в ваговій категорії від команди).


Кубок України з бойового самбо  проводиться  22-23 березня 2013 року,
у місті Черкаси.

22.03.2013  року.

17.00-18.00 - засідання мандатної комісії,
18.00-19.00  – зважування  учасників змагань
Зважування буде проводитись за адресою: м. Черкаси, проспект Хіміків, 50/2, палац спорту «Будівельник».
23.03.2013 року.

09.00-13.00 годин – проведення  змагань з бойового самбо
13.00 -  14.00 – перерва;
14.00 – урочисте відкриття змагань;
14.30 -17.00  – проведення  змагань з бойового самбо,  півфінали, фінали ;
17.00  - нагородження.


VІ. Учасники змагань

           До участі у чемпіонаті України з бойового самбо  допускаються збірні команди областей, АР Крим, міст Києва та Севастополя,  які мають спортивний розряд
не нижче 2 та яким виповнилося повних 18 років.

Склад команди: спортсмени (не більше 3-х чоловік у кожній ваговій категорії), 1 тренер,
1 представник.

VII.  Склад  суддівської  колегії.

- головна суддівська колегія (головний суддя, його замісник, головний секретар, керівники килимів);
- поєдинки обслуговує суддівська бригада в складі: керівник килима (арбітр), суддя на килимі (рефері), двоє бокових суддів, суддя-секундометрист, технічний секретар, суддя-інформатор;
- керівник килима, суддя на килимі, бокові судді, а також суддя-секундометрист  назначаються головним суддєю;
Технічні дії в поєдинку оцінюють: керівник килима та бокові судді. Суддя на килимі в оцінці технічних дій участі не приймає.
Головний суддя  змагань – Василенко В’ячеслав Олександрович.


VIII. Одяг,  взуття  та  спорядження  учасників.

- дозволяється  застосовувати м`які накладки на гомілки;
- одяг учасників змагань складається  з спортивної куртки для поєдинків з бойового  самбо з поясом, трусів та м`якого спортивного взуття;
- куртка повинна бути виготовлена з бавовняної тканини, мати спеціальний міцний крій для захватів та прорізи для пояса; рукави повинні закривати не менше 2/3 передпліччя;
- кольори курток - червоний або синій з поясом такого самого кольору. Колір спортивних трусів повинен відповідати кольору куртки. Учасник змагань зобов`язанний мати куртки обох кольорів.
- обов`язково: застосування капи, м`яких відкритих для захвату рукавичок (6 унций) , неметалевої мушлі, застосування шолома; спортивне взуття;
- спортивне взуття повинне бути з м`якою підошвою (самбетки);
- забороняється використання деталей спорядження, що можуть завдати травми учасникам поєдинку;
- на командних змаганнях команда приймає участь у церемоніях відкриття, нагородження  та закриття  змагань в формі одного кольору.

IX. Умови прийому фінансування.

  Витрати на відрядження учасників, тренерів, представника  на змагання (оплата проїзду в обох напрямках, добові, проживання, харчування, страхування) - за рахунок організацій, які відряджають.

Вступний, благодійний внесок для участі спортсмена у змаганнях  - 100 гривень.

Часткові  витрати на організацію змагань  передбачаються за рахунок коштів Федерації  та інших залучених Федерацією позабюджетних надходжень. Міністерство несе витрати відповідно до Єдиного календарного плану спортивних заходів України на 2013 рік та згідно затвердженим Міністерством кошторисом.

Федерація несе витрати: на підготовку та проведення змагань, на медичне обслуговування, оренду спорткомплексу, придбання нагородної атрибутики.

      Витрати на відрядження суддів, яких визначає Федерація - за рахунок Федерації, інші судді за рахунок організацій, які відряджають.


X.  Нагородження переможців

     Збірні  команди, які посіли 1-3 місця нагороджуються кубками і дипломами відповідних ступенів  Федерації бойового самбо України.
     Переможці та призери  чемпіонату нагороджуються медалями, дипломами  Федерації бойового самбо України.


XІ. Підготовка спортивних споруд

     Відповідно  до постанови Кабінету Міністрів України від 18 грудня 1998 року  № 2025 “Про порядок підготовки спортивних споруд та інших спеціально відведених місць для проведення масових спортивних та культурно-видовищних заходів”:
- підготовка спортивних споруд покладається на їх власників;
- контроль за підготовкою спортивних споруд та забезпечення безпеки під час проведення змагань здійснює комісія, яка утворена відповідною обласною адміністрацією;
- власник спортивної споруди не менш, ніж за 4 години до початку змагань зобов’язаний подати до робочої комісії акт про її готовність до проведення змагань.
     Невиконання вимог, передбачених цими пунктами, що стали причиною виникнення надзвичайних обставин під час проведення змагань, тягне за собою відповідальність .

XІІ.  Медичне забезпечення змагань.
    У відповідності до "Положення про  медичне забезпечення спортивно-масових  заходів", що затверджено наказом Міністерства охорони здоров’я України від 27.10.2008 № 614, медичне забезпечення спортивно-масових заходів здійснюється Українським центром спортивної медицини, обласними та міськими диспансерами, центрами незалежно від їх відомчого підпорядкування, відділеннями спортивної медицини лікувально-профілактичних закладів загальної мережі. Для медичного забезпечення змагань залучаються кваліфіковані медичні працівники. Присутність лікаря із спортивної медицини обов’язкова на змаганнях всіх рівнів.
    Лікар змагань входить до складу суддівської  колегії на правах заступника головного  судді. Всі його рішення в межах компетентності обов’язкові для учасників, суддів, організаторів змагань. Лікар представляє в організаційний комітет або суддівську колегію план медичного забезпечення змагань та звіт з їх закінченням.

ХІІІ. Заявки, оформлення  учасників змагань.
Попереднє  підтвердження (Попередня іменна заявка) на участь у змаганнях з бойового самбо, необхідно надіслати електронною поштою не пізніше ніж за 5 діб до початку змагань на адресу: bsambo.ua@gmail.com 
Додаткова інформація за тел. 067-605-27-27  

До мандатної комісії подаються:
1. Іменна заявка  з вказаним прізвищем, ім’ям та по-батькові спортсмена,  візою лікаря проти кожного спортсмена. Заявка завірена лікарем з кількістю допущених до змагань та завірені печаткою місцевого органу виконавчої влади з питань фізичної культури і спорту.
2. Паспорт.
3. Страховий поліс.
4.  Анкета спортсмена для бази «Спортивний результат».
5.  Кваліфікаційні книжки спортсменів.
 







Flag Counter